Nieuws

Het nieuwe seizoen gaat van start!

Op donderdagavond 5 september 2019  om 19.30 uur, gaat het nieuwe seizoen van Fotoclub Heino weer van start. Een seizoen met tal van leuke activiteiten voor beginnende en meer gevorderde fotografen. We komen tweewekelijks bij elkaar. 


Samen werken aan nieuwe opdrachten, tips en ervaringen uitwisselen, je camera goed leren kennen en nog veel meer. Wat te denken van een workshop portretfotografie? Of een onderwerp als "jaargetijden"?  

Interesse? U bent welkom. 
Kom vrijblijvend kennis maken op één van onze avonden op onze clublocatie  de openbare brede school De Springplank in Heino. 

Geplaatst op: 06-08-2019

Spreekwoorden, wie kent ze?

Prijswinnaars fotowedstrijd Bibliotheek Heino bekend

Onder het motto “Een foto zegt meer dan 1.000 woorden’ organiseerde Foto Club Heino de afgelopen 2 maanden een prijsvraag. In de Openbare Bibliotheek stond een zuil opgesteld met daarop 17 foto’s. Deze verbeeldden alle een spreekwoord. De opgave bestond daarin het juiste spreekwoord te vinden bij de betreffende foto. Dat was nog geen eenvoudige opgave. Echt iets waarvoor je even moest gaan zitten. Bovendien waren enkele foto’s voor meerdere uitleg vatbaar. Foto Club en de Bieb hebben daarmee rekening gehouden bij de vaststelling van de prijswinnaars.

De reactie van 1e prijswinnaar Nico Bloothoofd (rechts op de foto) :’Je weet nooit hoe een koe een haas vangt, dus gewoon invullen!’. Zijn prijs bestaat uit een avond meedoen bij Foto Club Heino. Links op de foto, Jolien Wijermars won de 2e prijs, een boekenbon. Amanda Deters, de 3e prijs-winnaar van een spreekwoord-foto naar keuze, was helaas niet beschikbaar bij de prijsuitreiking.

Geplaatst op: 03-08-2019

Expositie Glazen Bol Dorpshuus Heino

Vanaf 20 mei 2019 is in het Dorpshuus te Heino een expositie te zien van foto’s van leden van de Fotoclub Heino (FCH). Dit is de tweede expositie van de FCH in het Dorpshuus, ditmaal met als thema “kijken door een glazen bol”.

Door te fotograferen door een glazen bol ontstaan allerlei verrassende effecten. De leden van de FCH geven invulling aan de verschillende creatieve mogelijkheden die de glazen bol biedt. Dat is niet eenvoudig omdat deze vorm van fotografie bijzondere eisen stelt aan scherpstelling en compositie. Daardoor ontstaan ook totaal verschillende foto’s.

We zien u graag in het Dorpshuus!

Geplaatst op: 20-05-2019

Expositie in Het Wooldhuis

In Het Wooldhuis exposeert de Fotoclub Heino met foto's rond het thema DOORKIJKJES en KADERS. 

Elk jaar heeft de club een thema en de 16 leden van de fotoclub stimuleren elkaar om met dit thema aan de slag te gaan. De resultaten kunt u bewonderen in Het Wooldhuis. U bent daar welkom!

Geplaatst op: 02-05-2019